El jutjat de Balaguer ha condemnat a vuit mesos de presó un home acusat d’haver robat un gos de la gossera municipal ubicada al municipi de Foradada (la Noguera), per a usar-lo suposadament en baralles il·legals. La sentència també el condemna al pagament dels danys pels desperfectes ocasionats a la instal·lació. 

Els fets es remunten al 18 de gener, quan el cos d’Agents Rurals (CAR) va rebre l’avís de la desaparició i possible robatori d’un gos de la gossera. Els gestors de la instal·lació es van adonar, a primera hora de la tarda, que algú els havia entrat forçant la porta amb unes tenalles o alguna eina similar i s’havia endut almenys un dels gossos. Els responsables del centre van facilitar dades d’una persona que aquell mateix matí hi havia anat a demanar informació de gossos i que llavors ja els havia fet aixecar sospites perquè demanava animals les característiques dels quals feien pensar que els usaria per a pràctiques il·legals de baralles.

Després de posar els fets en coneixement dels cos de Mossos d’Esquadra, es va iniciar la recerca del sospitós. Poc temps després, es va identificar una persona que es disposava a abandonar la població de Butsènit, a l’interior del vehicle de la qual hi anava el gos sostret. Els agents van poder-ho comprovar a través de la identificació obligatòria de l’animal (microxip). L’animal va ser retornat a la gossera.