Membres del Cos d’Agents Rurals va sorprendre el passat dijous, dia 12 d’abril, un veí de Terrassa per haver parat llaços per caçar senglars. L’individu els havia col·locat  al paratge de Can Bonvilar, d’aquest municipi, a les immediacions de les instal·lacions del camp de golf del Prat. És el tercer cop que els agents denuncien el mateix presumpte furtiu.

Dies enrera els agents havien trobat indicis que a la zona algú es dedicava a la cacera de senglars mitjançant aquest art il·legal. Concretament, van trobar llaços encara sense parar amagats al bosc, arbres impregnats amb líquids atraients per a aquesta espècie, ampolles contenint aquesta mena de líquids i  fins i tot restes d’haver escorxat senglars a dins dels bosc. Arran d’això es va muntar un servei de vigilància a la zona fins que, el dia 11, es va trobar que alguns d’aquells llaços estaven parats i en disposició de capturar senglars. Els agents van desactivar els llaços per evitar la caiguda accidental de cap animal i van esperar fins que va aparèixer la persona responsable de la seva col·locació.

El furtiu interceptat ja havia estat denunciat altres dues vegades per parar llaços també a Terrassa. Aquelles dues denúncies li van comportar sancions econòmiques importants, així com la inhabilitació per a la caça i per a la tinença d’armes fins a l’any 2009.

A l’escorcoll practicat pels agents s’hi va trobar en possessió del denunciat diversos estris adequats per preparar i arranjar llaços, així com cartutxos de caça carregats amb balins (postes). Aquesta mena de munició és il·legal per caçar i ideal per matar animals grans a curta distància.

Els llaços són una mena de parany no selectiu fets amb cable d'acer totalment prohibit. La seva utilització pot ser molt perillosa, no només per als senglars, sinó també per a qualsevol animal salvatge una mica gros i per a animals domèstics com ara gossos, cabres o ovelles. S’hi poden agafar fàcilment també espècies protegides o en perill d'extinció. Els animals que hi cauen queden lligats pel coll fins que ells mateixos s'acaben escanyant en l'intent de deslliurar-se’n o fins que arriba el caçador i els remata.