El director dels Serveis Territorials d’Adigsa a Tarragona, Jordi Navarro, i l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, han sortejat avui 17 pisos de lloguer per a joves al nou sector residencial Parc de la Fira, al municipi de Tortosa (Baix Ebre). Els habitatges han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i estan ubicats entre l’avinguda Remolins i el carrer de Pascual Roca.

La promoció consta de 17 habitatges i dos locals comercials i s’han presentat un total de 27 sol·licituds, 20 de les quals han estat acceptades i 7 rebutjades. L’edifici consta de planta baixa, on es troben els locals i un habitatge, més quatre plantes pis. A cadascuna de les plantes hi ha 4 habitatges, tots amb dos dormitoris, un espai comú sala d’estar-menjador-cuina, un rebedor i un bany complet. La superfície dels pisos oscil·la entre els 52,46 m² i els 61,96 m².

Les instal·lacions de l’edifici incorporen elements de sostenibilitat tant en el disseny i els materials com en les energies i la gestió dels residus. En aquest sentit, s’utilitzarà energia solar per a l’escalfament de l’aigua calenta sanitària. 

L’obra ha estat projectada pels arquitectes Dolors Piulachs i Manel Sánchez, i ha tingut un cost d’1,14 M€. Amb aquesta actuació, l’Incasòl ha invertit 3,5 M€ en el desenvolupament d’aquest sector residencial, situat al nord-est del nucli urbà i que compta amb una superfície de 7 hectàrees amb capacitat per a 280 habitatges potencials.