Tècnics del Parc Natural dels Ports i el Parc Natural del Delta de l'Ebre alliberaran demà dijous, 19 d'octubre, cinc voltors joves (Gyps fulvus) que s'han estat recuperant al Centre de Recuperació de Fauna de Canal Vell després de ser trobats en diferents indrets de la zona de l'Ebre.

Es tracta d'animals joves que en el moment de la dispersió -després de néixer, es dispersen pel territori- es desorienten a la recerca de menjar i cauen en llocs inusuals, com ara camps d'arròs o dins del mar. Els animals que s'alliberen demà es van trobar en un carrer d'Amposta, en un terrat de Balada, en un magatzem agrícola de Móra, en un altre de Vandellòs i en un carrer de Deltebre.

Els animals van ingressar al Centre de Recuperació de Fauna de Canal Vell fa un mes i mig, aproximadament, amb pèrdua de pes i lleugerament deshidratats, per la qual cosa han estat tractats i alimentats fins que han recuperat el seu pes i condició física, i poden ser alliberats al medi. Els voltors s'han anellat abans del seu alliberament per poder tenir coneixement dels seus moviments.

L'alliberament es farà a la Cova del Vidre (Parc Natural dels Ports) i hi participarà el director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno. També hi haurà un grup d'escolars, d'entre 8 i 12 anys, del CEIP Teresa Subirats de Mas de Barberans.