Els nous habitatges formen part del programa de remodelació d'aquest barri barceloní

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’Adigsa, ha sortejat avui 75 pisos de venda amb protecció oficial al barri del Polvorí a la ciutat de Barcelona (Barcelonès). Aquests setanta-cinc habitatges formen part de la quarta i sisena fase de remodelació del barri, signada en conveni per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Habitatge i l’Ajuntament de Barcelona.

Seixanta-sis d’aquests pisos corresponen a la quarta fase de remodelació i es troben ubicats al carrer del Guadalquivir, a la cantonada amb el carrer de Fortuna. Cinquanta-quatre tenen tres dormitoris, 6 en tenen dos i els altres 6 en tenen quatre. La superfície útil oscil•la entre els 55 m² i els 81 m². A més, aquesta promoció compta amb quatre locals a la planta baixa i un aparcament amb 185 places a la planta soterrani.

Els 9 habitatges restants es troben ubicats al carrer de Iecla i formen part de la sisena fase de remodelació. Tots els pisos tenen tres dormitoris i una superfície útil de 69 m². La planta baixa de l’edifici compta, a més, amb un local.

Tots dos edificis inclouen elements de sostenibilitat a les seves instal•lacions i tenen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials. L’obra s’ha basat en un projecte de l’estudi d’arquitectura Viguim Project, SL, i ha tingut un cost de 6,48 M€.

 Per accedir a aquests pisos s’han presentat 74 sol•licituds, una de les quals correspon a un dels dos habitatges adaptats, i totes han estat acceptades.

El programa de remodelació del barri, iniciat el 1995, preveu la substitució de la totalitat de les 544 unitats afectades (525 habitatges i 19 locals). Aquests edificis van ser construïts amb ciment aluminós i la majoria tenen greus patologies que fan del tot impossible rehabilitar-los, i obliguen a la substitució total del barri. Fins al moment la Generalitat ja ha lliurat 347 habitatges, on s’han reallotjat part de les famílies. La Generalitat aporta fins al 60% dels recursos econòmics i el Ministeri d’Habitatge n’aporta l’altre 40%. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona assumeix la urbanització del barri i aporta els habitatges i el sòl afectats que eren de la seva propietat.