El Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant l’empresa Adigsa, ha sortejat avui els 56 pisos de lloguer d’una promoció construïda per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) en el nou sector residencial de la Triola que promou aquest mateix organisme a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). El sorteig ha tingut lloc al Casal d’Entitats del municipi, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Amat, el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Sadurní Oliver, i el director de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa, David Companyon.

Per accedir als pisos, s’han presentat 273 sol·licituds, de les quals han estat admeses 208 i n’han quedat excloses 65 perquè no complien els requisits establerts per la normativa.

Del total d’habitatges, 52 tenen dos dormitoris i els altres quatre en tenen un. A la planta baixa hi ha dos habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, que també han estat sortejats avui. Els pisos tenen una superfície d’entre 46 m2 i 59 m2. La promoció compta amb 32 trasters i 56 places d’aparcament, de les quals setze estan cobertes sota porxo, i la resta al descobert.

L’edifici incorpora, a més, elements de sostenibilitat i ecoeficiència: una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials, i plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària.

L’obra, dissenyada pels arquitectes Bàrbara Balanzó i Antoni Barceló, ha costat 3,27 M€.

El nou bloc incorpora criteris d’ecoeficiència.