Els habitatges corresponen a dues fases de construcció que es troben al sector residencial de Cap Roig


El director dels Serveis Territorials d’Adigsa a Tarragona, Jordi Navarro, i l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, han sortejat avui 44 pisos de venda amb protecció oficial al municipi de l’Ampolla (Baix Ebre). Els habitatges han estat construïts en dues fases per l’Institut Català del Sòl (Incasòl).

La primera fase consta de 24 habitatges, 4 locals i 28 places d’aparcament, i se situa entre el perllongament del carrer Delta i els carrers del nou sector residencial de Cap Roig. Els pisos estan distribuïts en dos blocs lineals aïllats de planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Tots els habitatges tenen dos dormitoris i una superfície útil de 61,55 m2.

 Aquesta obra es basa en un projecte dels arquitectes Dolors Forés i F. Xavier Gilabert, i ha comptat amb un pressupost d’1,77 M€.

La segona fase d’aquesta promoció està formada per 20 habitatges distribuïts en dos blocs de planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Tots els habitatges tenen tres dormitoris i una superfície útil mitjana de 75 m2. L’edifici compta també amb 20 trasters, un aparcament de 24 places i 7 locals.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Sebastià Riera, i ha comptat amb un pressupost d’1,99 M€.

Per accedir a aquests habitatges, s’han presentat un total de 53 sol·licituds, de les quals 25 han estat admeses i 28 s’han rebutjat perquè no complien els requisits establerts. Es preveu que el mes de juliol s’obri de nou un termini per presentar sol·licituds i poder així adjudicar els habitatges vacants.

Els edificis inclouen elements d’ecoeficiència mediambiental

Les instal·lacions dels dos edificis inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal·lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’Institut Català del Sòl ha invertit 3,1 milions d’euros en el desenvolupament del nou sector residencial de Cap Roig, on s’han construït aquestes dues promocions d’habitatges. El sector, situat al nord-est del nucli urbà de l’Ampolla, té una superfície de prop de 23 hectàrees, amb capacitat per a 344 habitatges.