El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’Adigsa, ha sortejat avui 35 habitatges amb protecció oficial al municipi d’Igualada (Anoia). Aquests pisos pertanyen a les promocions de les Comes II i III i han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl). L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis Socials del consistori, Pilar Salat.

Trenta dels trenta-cinc habitatges sortejats es troben ubicats al carrer de Bèlgica (les Comes III), en un edifici plurifamiliar aïllat, i estan destinats al lloguer per a joves. Dels 30, 20 tenen dos dormitoris i 10 en tenen un, i la seva superfície útil oscil•la entre els 37 i els 55 m². La promoció compta, a més, amb un aparcament de 26 places a la planta soterrani.

Les instal·lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques solars per a l’aprofitament de l’aigua calenta sanitària. Per accedir a aquests habitatges, s’han presentat un total de 112 sol·licituds, de les quals 77 han estat admeses i 35 excloses perquè no complien els requisits establerts. La promoció, dissenyada pels arquitectes Joan Llongueres i Rosa Clotet, ha tingut un cost d’1,78 M€.

Els cinc pisos restants formen part de la promoció de les Comes III i es troben ubicats a l’avinguda dels Països Catalans. Es tracta d’habitatges adaptats i disposen de dos dormitoris i plaça d’aparcament.

 

Per accedir a aquests pisos, s’han presentat un total de 9 sol·licituds, de les quals han estat admeses 2 i 7 n’han quedat excloses. L’obra, dissenyada per l’arquitecte Enric Massana, forma part d’una promoció de 56 habitatges que va tenir un cost de 3,20 M€.