L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, participa per primera vegada a la quarta edició del Saló immobiliari i de decoració  de

Girona, Firahabitatge.  Aquest saló,  que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de març,  reuneix  l’oferta d’habitatge nou, de segona mà, de segona residència i aquest any vol potenciar tot el sector de la decoració de Girona.

L’estand d’Adigsa  disposa de 40 metres quadrats en els quals es poden consultar  les noves promocions d’habitatge públic que està construint la Generalitat de Catalunya i les que hi ha en projecte.

Impuls a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social

En aquesta fira Adigsa vol donar una major difusió a la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social.  La Xarxa és un instrument del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, que permet  que les borses d’habitatges socials s’hi adhereixin mitjançant conveni  i tramitin ajuts destinats a propietaris i llogaters. Les borses  faciliten la signatura de contractes de lloguer a preus per sota dels de mercat. Cada borsa fa la mediació entre el propietari i el llogater per donar garanties legals i fer el seguiment del contracte d’arrendament.

En la mateixa línia s’ha posat en marxa el programa de cessió d’habitatges buits. Aquest és un programa de Medi Ambient i Habitatge que consisteix en el fet que els propietaris cedeixen els pisos buits a Adigsa o les entitats  gestores de les borses i aquestes els assegurin una renda mensual i el retorn de l’habitatge en bones condicions a la finalització del contracte d’arrendament.

Per accedir a aquest programa, els habitatges han de tenir la cèdula d’habitabilitat, o possibilitats d’obtenir-la, no han d’estar ocupats i, entre d’altres requisits, cal que siguin pisos lliures, sense cap qualificació de protecció oficial.

Per a aquesta fira s’han dissenyat uns plafons informatius on es poden veure totes les oficines d’habitatges que hi ha  a les comarques de Girona i on es poden fer totes les consultes referents a la Xarxa de Mediació, i també el mapa amb tots els municipis que han sol•licitat adherir-se a la campanya per a la retirada de plaques franquistes.