L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha licitat obres de rehabilitació a tres edificis que sumen un total de 117 habitatges del grup de Can Vilardell de Terrassa (Vallès Occidental).

Les obres consisteixen en la reparació de la coberta i el badalot de l’escala dels tres blocs: es tracta de renovar la zona transitable i substituir una part inclinada amb coberta de plaques de fibrociment. També se substituiran les actuals connexions de  la xarxa de petita evacuació de cada habitatge als aparells sanitaris, com la banyera, el lavabo i el bidet.

Les actuacions a Can Vilardell, que s’iniciaran el proper mes de febrer, tenen un pressupost previst de 591.463 euros i tindran una durada de sis mesos, es completaran amb la pintura de tots els paraments d’escala, barana i portes d’ascensor; la substitució dels punts d’enllumenat d’escala, i el canvi dels porters electrònics i les portes d’accés als blocs.

Les obres es faran a tres edificis, de 35, 43 i 39 habitatges, és a dir, en sortiran beneficiades 117 famílies, que s’afegiran a les altres 113 famílies beneficiades per les obres que Adigsa està fent actualment al barri.

El barri de Can Vilardell està format per 269 habitatges construïts amb protecció oficial i adjudicats en règim de lloguer.

Adigsa, l’Ajuntament i l’Associació de Veïns, amb el suport de la FAVT, duen a terme, des de fa sis mesos, un procés de dignificació del barri que comprèn tres vessants: les obres d’adequació i manteniment, la millora de la cohesió social mitjançant el suport a les comunitats de veïns, i la regularització de cobraments i de contractes.

Amb aquestes actuacions Adigsa pretén mantenir en condicions òptimes el parc d’habitatges de lloguer que administra i que en els darrers tres anys ja ha crescut considerablement.