El passat divendres, 11 de maig, es van lliurar 35 habitatges amb protecció oficial al municipi d’Igualada (Anoia). Els pisos, construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), pertanyen a les promocions de les Comes II i les Comes III.

Trenta dels trenta-cinc habitatges es troben al carrer Bèlgica (les Comes II) i estan destinats al lloguer per a joves. Es tracta d’un edifici plurifamiliar aïllat i compta, a més, amb una planta soterrani amb 26 places d’aparcament. Dels 30 pisos, 20 tenen dos dormitoris i els altres 10 en tenen un i la seva superfície útil oscil•la entre els 37m² i els 55 m².

Les instal·lacions d’aquest edifici presenten elements de sostenibilitat i ecoeficiència. Així, disposa d’una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques solars per a l’aprofitament de l’aigua calenta sanitària. L’obra, dissenyada pels arquitectes Joan Llongueres i Rosa Clotet ha tingut un cost d’1,78 M€. 

Pel que fa als cinc habitatges que formen part de la promoció de les Comes III, aquests es troben ubicats a l’avinguda dels Països Catalans. Es tracta d’habitatges adaptats i disposen de dos dormitoris i plaça d’aparcament. 

El sorteig per accedir als 35 pisos es va celebrar el passat 20 d’abril i es van presentar un total de 121 sol·licituds. A la promoció de les Comes II, es van presentar un total de 112 sol·licituds, de les quals 77 van ser acceptades i 35 en van quedar excloses. Els cinc pisos de les Comes III van rebre 9 sol·licituds, de les quals només 2 van ser acceptades per complir els requisits establerts.