L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat quatre obres a blocs de pisos de protecció oficial de la Generalitat en diferents barris de la comarca del Vallès Occidental per un valor total de 564.907 €. Les obres s’executaran al barri d’Arraona de Sabadell, i a Nostra Senyora de Montserrat, Sant Llorenç i la Grípia de Terrassa.

Les obres d’Arraona, que tindran una durada de quatre mesos, s’han assignat a l’empresa Blue Merlin, SL, per un import de 225.809 € i consisteixen a condicionar l’evacuació de gasos i fums als blocs 54-55 i 56-57.

A Terrassa, al barri de la Grípia, l’empresa adjudicatària ha estat C. Misca, SL, amb un pressupost de 120.006 € per impermeabilitzar cobertes al carrer del Tibidabo, 1 i 3, i al  passatge de Calafell, 81, 83 i 85. Les obres duraran quatre mesos. A Nostra Senyora de Montserrat i Sant Llorenç, les obres han estat assignades a C.S.V. 99, SL, per 152.515 € i 66.577 €, respectivament. En el primer cas, es rehabilitaran les escales dels blocs 8 a 11 i les obres duraran mig any. A Sant Llorenç, s’impermeabilitzaran les cobertes planes dels edificis 84 i 85, i les obres duraran quatre mesos.

Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha assignat altres deu obres a diferents municipis catalans, amb una baixa mitjana del 13,2%, és a dir, que les empreses adjudicatàries han ofert els projectes per una quantitat inferior en aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades l’any 2003 havia tingut una mitjana del 7,5%.

El concurs de licitació d’obres que convoca l’empresa inclou una clàusula on es reserven llocs de treball a persones en risc d’exclusió social, mitjançant el programa Posa’t a punt. En els casos de la Grípia, Nostra Senyora de Montserrat i Sant Llorenç s’ha destinat un lloc a un manobre a cada barri, i a Arraona, un a un manobre i un altre a un ajudant de paleta.