L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat una obra de rehabilitació a blocs de pisos de protecció oficial de Santa Eulàlia, a Berga (Berguedà), per un valor de 263.963 €.

Les obres, que tindran una durada de vuit mesos, s’han assignat a l’empresa Agbar Instalaciones, SL, i consisteixen a aïllar testeres de les torres, pintar façanes i fer la sortida d’escalfadors dels blocs 17 al 21.

Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha assignat altres tretze obres a diferents municipis catalans, amb una baixa mitjana del 13,2%, és a dir, que les empreses adjudicatàries han ofert els projectes per una quantitat inferior en aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades l’any 2003 havia tingut una mitjana del 7,5%.

El concurs de licitació d’obres que convoca l’empresa inclou una clàusula on es reserven llocs de treball a persones en risc d’exclusió social, mitjançant el programa Posa’t a punt. En el cas de Berga, s’ha destinat un lloc a un manobre i un altre a un ajudant de paleta.