Les obres es faran al Prat de Llobregat, Gavà, Martorell i Sant Boi

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació d’edificis als barris de Sant Cosme del Prat de Llobregat, les Farreres de Gavà, Verge del Carme de Martorell i Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat per una suma global de 723.726 euros.

A Sant Cosme del Prat de Llobregat, es durà a terme la reparació de les fissures de les façanes dels blocs 1, 2, 7 i 8 (corresponents al carrer Riu Llobregat, números 20 a 32; 34, 36, 38, 40, 42; i al carrer Riu Anoia, 21, 23, 25, 27, 29 i 31). Aquesta obra s’ha adjudicat a l’empresa MISCA per un import de 206.949 euros, beneficiarà 212 habitatges i tindrà una durada de sis mesos. 

Al barri de les Farreres de Gavà, l’empresa Agbar Instalaciones farà la tercera fase de la reparació de cantells de balcó a la rambla Pompeu Fabra, 153, 155 i 157, per un import de 149.901 euros. L’obra afectarà 24 habitatges i es preveu que duri vuit mesos.

A Verge del Carme de Martorell, MISCA farà l’aïllament de les façanes, la reparació de les cobertes inclinades i l’adequació de la instal•lació elèctrica comunitària de la plaça de Sant Jordi, 4, 5 i 6, per un import de 218.565 euros. L’obra afectarà 30 habitatges i tindrà una durada de cinc mesos.

A Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat, també MISCA farà la substitució de les plaques de fibrociment en baranes de balcons i galeries i el tancament de les escales dels blocs 43 a 52, per un import de 148.311 euros. L’obra afectarà 80 habitatges i es preveu que duri 5 mesos.

En total, Adigsa ha assignat 26 obres de rehabilitació d’edificis per un import de  8.047.044 €. Les actuacions es faran a 23 barris de 14 municipis catalans. Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha adjudicat les obres amb una baixa mitjana del 13,02%, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior a aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades el mes de desembre va tenir una mitjana del 13,5%.

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. A Sant Cosme, les Farreres i Verge del Carme s’han destinat dos llocs de treball, per a un manobre i un ajudant de paleta, a cadascuna de les obres. A Camps Blancs s’ha destinat un lloc de treball per a  un manobre. 

En els propers mesos s’adjudicaran dues obres més al Baix Llobregat, al barri de les Farreres de Gavà i Hospital de Viladecans, que actualment estan en procés de licitació.