L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha lliurat avui onze pisos de compra al municipi de Portbou (Alt Empordà), situats al carrer de la Muntanya. Els habitatges han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl)  en un solar cedit per l’Ajuntament, segons un conveni pel qual l’Incasòl també ha urbanitzat una part del carrer frontal a l’edifici.

L’alcalde de Portbou, Manuel Flores, i la directora territorial d’Adigsa, Cristina Andreu, han lliurat els onze pisos, que es reparteixen en dues plantes: els cinc habitatges del primer pis tenen un pati, i els cinc del segon pis, una terrassa. La majoria dels pisos, nou, disposen de tres dormitoris i una superfície d’entre 75 i 83 m2; i dos dels habitatges en tenen dos i una superfície de 54 a 60 m2 (un dels quals ocupa l’alçada de l’edifici amb la sala d’estar, la cuina, el bany i dues habitacions a diferents nivells).

L’edifici ha estat dissenyat per l’arquitecta Assumpta Ferrer i l’obra ha comportat una inversió d’1,17 M€. Els pisos tenen un preu que oscil•la entre els 61.374 € (més IVA) i els 92.520 €, segons la superfície i el nombre d’habitacions de què disposen.