Les obres afavoriran l'accessibilitat a 254 habitatges

L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, ha signat avui el contracte d’adjudicació d’obres de la instal•lació dels ascensors al barri de Buenos Aires de Martorell en un acte oficial celebrat al Centre Cultural de la ciutat i on han estat presents l’alcaldessa de Martorell, Dora Ramón, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, el director tècnic, José Linares, i el president de l’Associació de Veïns.

Els ascensors es col•locaran a 21 comunitats de l’avinguda de les Mancomunitats, 2, 4, 12, 18, 20, 24 i 28; el carrer de Bonaventura Pedemonte, 12 i 14; el carrer del Mestre Morera, 3, 4, 6, 8, 10 i 12; el carrer del Tenor Palet, 10; la plaça del Mestre Vincenç Rodríguez, 2 i 3; la plaça de Lluís Rigalt, 3; la plaça de Pau Casals, 2, i la plaça del Mestre J. Rucarols, 1. Aquesta obra permetrà millorar l’accessibilitat als edificis, ja que eliminarà barreres arquitectòniques; se’n beneficiaran un total de 254 habitatges.

La Generalitat, mitjançant el Decret del Pla de rehabilitació d’habitatge, subvenciona fins al 60% del cost de la instal•lació dels ascensors, amb un màxim de 6.000 € per habitatge, mentre que l’Ajuntament de Martorell hi atorgarà una subvenció a fons perdut de 4.500 € i la comunitat de propietaris el tant per cent necessari per arribar al total del pressupost, tal com es va acordar en la signatura del conveni amb l’Ajuntament el novembre de 2005.