El conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, i els presidents dels grups d’habitatges de Sant Magí-Santa Tecla, Ángeles González, i de Francolí, José Vargas, han signat aquest matí un conveni pel qual l’empresa Adigsa invertirà 439.436 € en aquests dos grups que pertanyen al barri de Campclar. L’acte de signatura ha tingut lloc a les oficines d’Adigsa a Tarragona, amb la presència del director territorial, Jordi Navarro, i el director de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa, David Companyon.

Les actuacions a Campclar milloraran la qualitat de vida de 264 famílies (vegeu els quadres adjunts) i finalitzaran el setembre de 2007.    

FRANCOLÍ            Famílies beneficiades: 144. Pressupost: 120.000 €

ANY         OBRA                                 ÀMBIT                                                     INICI                 FI

2007     Urbanització de la plaça      Plaça de Tarragona                                         04.2007            08.2007

SANT MAGÍ-SANTA TECLA        Famílies beneficiades: 120. Pressupost: 319.436 €

ANY         OBRA                                 ÀMBIT                                                     INICI                     FI

2007     Pintura general de façanes     Escales 16, 17, 18, 19, 20                            04.2007             09.2007

Avui també s’han signat els convenis del Pla d’obres revisat al grup d’habitatges d’Alt Camp, a Valls, que suposen una inversió de 120.000 € i que beneficiaran 70 famílies; i un conveni amb el barri de Centcelles, a Constantí, pel qual Adigsa hi destinarà 665.829 €. Aquest últim acord permetrà una millora de la qualitat de vida de 210 famílies.

Col•laboració Generalitat-ajuntaments

Els convenis d’avui a Tarragona són fruit del Pla director d’obres revisat (PDOR) que van signar Adigsa i la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) el passat 15 de juliol. El Pla preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya. El PDOR té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d’execució, l’import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla.

A finals de l’any 2004, va exhaurir-se el termini d’execució de vuit anys del Pla director d’obres. Un cop fet el balanç de l’obra executada, es va observar que bona part de les actuacions no havien estat fetes i es va elaborar una nova programació amb el nom de Pla director d’obres revisat, que finalitza les obres iniciades per l’anterior projecte.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, seguint la voluntat del Govern català de potenciar la col•laboració entre l’Administració autonòmica i la municipal, ha comunicat per primera vegada als ajuntaments la programació i el seguiment de les obres del PDOR, cosa que ha permès obrir més canals de participació a les AV.