L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació a Constantí (Tarragonès), per un import de 373.990 euros.

Adigsa ha adjudicat en aquest concurs les obres amb una baixa mitjana del 13 %, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior a aquest tant per cent. El pressupost d’inversió d’Adigsa en rehabilitació per a l’any 2007 és de 42 M€, la mateixa inversió que es va fer el 2006.

Les obres es concentraran al barri de Centelles i serviran per reparar les caixes de les escales del la plaça J.R. Jiménez, 5 i 7; del carrer de Gaudí, 6, 8, 10; del carrer Centelles, 15 i 19, illa C; i del carrer de Jaume I, 11, illa D. L’obra s’ha adjudicat a Rehacsa, afectaran un total de 64 habitatges i té una durada prevista de 6 mesos.

Properes adjudicacions

S’ha licitat una obra més a Tarragona. Aquestes obres consisteixen en la pintura general de façanes al Camp Clar-Sant Magí i Santa Tecla.

Compliment del Pla director d’obres revisat (PDOR)

Aquestes obres estan incloses en el Pla director d’obres revisat (PDOR) que preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya i té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d’execució, l’import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla. Aquest Pla està complint tots els terminis i acords previstos, signats amb les associacions de veïns i en presència dels ajuntaments respectius.

Adigsa incorpora clàusules socials en les seves obres

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. En el cas de Constantí, s’hi han destinat dos llocs de treball: 1 manobre i 1 ajudant de paleta.