L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació al grup Gaspar de Portolà de Lleida (Segrià), per un import de 245.381 euros.

Adigsa ha adjudicat en aquest concurs les obres amb una baixa mitjana del 13 %, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior a aquest tant per cent. El pressupost d’inversió d’Adigsa en rehabilitació per a l’any 2007 és de 42 M€, la mateixa inversió que es va fer el 2006.

 Les obres tindran com a finalitat la reparació de les cambres sanitàries dels blocs 1 i 2 del carrer Cardenal Cisneros d’aquest barri. Aquesta obra s’ha adjudicat a l’empresa Carsa i se’n beneficiaran 32 habitatges. La duració de l’execució de l’obra és de 4 mesos.

 Properes adjudicacions

S’han licitat dues obres més a Lleida. Aquestes obres consisteixen en el pintat de façanes i canvi de canals a la Mariola i reparacions generals al barri Joan Carles.

Compliment del Pla director d’obres revisat (PDOR)

Aquestes obres estan incloses en el Pla director d’obres revisat (PDOR) que preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya i té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d’execució, l’import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla. Aquest Pla està complint tots els terminis i acords previstos, signats amb les associacions de veïns i en presència dels ajuntaments respectius.

Adigsa incorpora clàusules socials en les seves obres

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. En el cas de Lleida, s’hi han destinat dos llocs de treball: 1 manobre i 1 ajudant de paleta.