L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha lliurat enguany a la demarcació de Lleida un total de 30 pisos que pertanyen al parc públic d’habitatge de la Generalitat que es trobava desocupat. En concret, s’han recuperat 12 pisos a Mollerussa (el Pla d’Urgell), 8 a Lleida (el Segrià), 5 a Cervera (la Segarra), 3 a Tàrrega (l’Urgell) i 2 més situats a Alfarràs i Alguaire (el Segrià).

Adigsa ha impulsat aquests processos d’adjudicació de pisos en règim de lloguer mitjançant el treball conjunt de la Generalitat i els ajuntaments, amb l’objectiu de “pal•liar la carència d’habitatge d’aquelles famílies que es trobin en una situació de necessitat degudament acreditada”, en consonància amb l’objectiu del Pla per al dret a l’habitatge del Departament.

A Tàrrega, a banda dels habitatges que s’han lliurat, hi ha vuit pisos construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), que ha d’adjudicar la Direcció General d’Actuacions Cíviques i Comunitàries del Departament de Benestar i Família: dos de compra i dos de lloguer de la promoció Tàrrega-48, i tres de lloguer per a joves de Travessera de la Cendra. Igualment, Adigsa espera recuperar la titularitat de cinc pisos que tenen un expedient obert al Jutjat de Cervera i dos de renúncies voluntàries dels ocupants. En total, doncs, quan s’hagin resolt les adjudicacions de Benestar i Família i els expedients judicials, Adigsa passarà a gestionar una quinzena més de pisos a Tàrrega.