El conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, i el president de l’Associació de Veïns de l’Arquebisbe Armanyà, Enrique Chico, han signat aquest matí un conveni pel qual l’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, destinarà 325.000 a obres de rehabilitació a blocs construïts amb protecció oficial. A l’acte també hi ha assistit el segon tinent d’alcalde i regidor d’Acció Territorial, Urbanisme i Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú, Jordi Valls.

Les actuacions consisteixen en la reparació de façanes dels blocs 14, 15, 16, 17 i 27 del barri i beneficiaran 56 famílies. Es preveu que comencin el pròxim mes de novembre i finalitzin el maig de 2007.

Col•laboració Generalitat-ajuntaments

El conveni de Vilanova i la Geltrú és fruit del Pla director d’obres revisat (PDOR) que van signar Adigsa i la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) el passat 15 de juliol. El Pla preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya. El PDOR té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d’execució, l’import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla.

A finals de l’any 2004, va exhaurir-se el termini d’execució de vuit anys del Pla director d’obres (signat l’any 1997 amb les AV de l’esmentat Pla). Un cop fet el balanç de l’obra executada, es va observar que bona part de les actuacions no havien estat fetes i es va elaborar una nova programació amb el nom de Pla director d’obres revisat, que continua i finalitza les obres iniciades per l’anterior projecte.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, seguint la voluntat del Govern català de potenciar la col•laboració entre l’Administració autonòmica i la municipal, ha comunicat per primera vegada als ajuntaments la programació i el seguiment de les obres del PDOR, cosa que ha permès obrir més canals de participació a les AV.