El conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, i el president de l’AV d’Alt Camp, Fulgencio Oteros, han signat aquest matí un conveni pel qual l’empresa Adigsa invertirà 120.000 € en obres d’urbanització de la plaça d’aquest grup d’habitatges de Valls. L’acord també serà signat properament per l’alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, que avui ha excusat la seva presència.

Les actuacions al barri d’Alt Camp permetran una millora en la qualitat de vida de 70 famílies. És previst que les obres es facin entre l’abril i l’agost de 2007.  

Col•laboració Generalitat-ajuntaments

El conveni d’avui a Valls és fruit del Pla director d’obres revisat (PDOR) que van signar Adigsa i la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) el passat 15 de juliol. El Pla preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya. El PDOR té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d’execució, l’import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla.

A finals de l’any 2004 va exhaurir-se el termini d’execució de vuit anys del Pla director d’obres. Un cop fet el balanç de l’obra executada, es va observar que bona part de les actuacions no havien estat fetes i es va elaborar una nova programació amb el nom de Pla director d’obres revisat, que finalitza les obres iniciades per l’anterior projecte.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, seguint la voluntat del Govern català de potenciar la col•laboració entre l’Administració autonòmica i la municipal, ha comunicat per primera vegada als ajuntaments la programació i el seguiment de les obres del PDOR, cosa que ha permès obrir més canals de participació a les AV.