ACatalunya, la inversió ha estat de més de 36 milions d’euros en els sis concursos d’obres que s’han fet des del setembre de 2004

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat des del setembre de 2004 un total de 24 obres de rehabilitació a diversos barris de Barcelona (Barcelonès).

El total de les obres de Barcelona ha suposat una inversió de 12.333.310 euros en reparacions com l’aïllament de les façanes, la reparació de murs i sostres, la impermeabilització de les cobertes, la reparació dels cantells dels balcons, la neteja de les cambres sanitàries d’alguns edificis, la instal•lació dels ascensors, etc. Això significa que el 33,8% de la inversió que ha dut a terme Adigsa s’ha fet en barris de Barcelona.

Els barris on ja s’han realitzat o s’iniciaran aquestes obres són els següents:  el Verdum, Parera, la Trinitat, la Guineueta i la Pau.

Des del setembre de 2004, Adigsa ha fet 6 concursos d’obres. Ha finalitzat la fase de licitació del darrer concurs de 18 obres per un import total per a Catalunya de 12.430.629 euros. Es preveu que el mes de setembre s’adjudiquin i s’iniciïn aquests treballs.

Tots els concursos que convoca Adigsa per adjudicar obres inclouen una clàusula on es reserven llocs de treball a persones en risc d’exclusió social, mitjançant el programa Posa’t a punt. En el cas de Barcelona, s’han destinat 46 llocs de treball a persones incloses en aquest programa.