Adigsa ha enviat cartes informatives als 245 ajuntaments de més de 3.000 habitants

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, assumirà el pagament de la substitució de la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial privada, construïts durant els 40 anys de dictadura del general Franco. Aquesta actuació ja s’ha dut a terme en els pisos que administra directament la Generalitat de Catalunya.

La campanya per a la substitució de plaques i altres símbols franquistes va ser acordada pel Parlament de Catalunya l’octubre de 2004, amb l’objectiu d’eliminar qualsevol vestigi feixista dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura.

Adigsa ha enviat cartes informatives als 245 consistoris catalans amb una població de més de 3.000 habitants a fi que acordin en els respectius plens municipals la retirada d’aquest tipus de simbologia. L’empresa pública proposa que els ajuntaments adjuntin un pressupost amb el cost de la substitució, així com el nombre de plaques a reemplaçar.

Adigsa lliurarà la nova placa i contra factura ingressarà l’import pressupostat mitjançant transferència bancària. S’adjunta la imatge del nou model de placa.