El conseller delegat de l’empresa pública Adigsa, Miquel Bonilla, i el president de l’Associació de Veïns Plaça Europa, Antonio García, han signat aquest matí un conveni que permetrà la substitució de finestres i balconeres exteriors d’una promoció de 60 habitatges construïts amb protecció oficial a Ripoll (Ripollès). L’acord ha estat subscrit en presència de l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà.

L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, abonarà fins al 70% de l’import de les obres, fins a un límit de 302.343 euros. La resta, l’aportaran les famílies propietàries dels pisos, que hauran de respectar la fesomia de la façana i sol•licitar l’autorització de l’Ajuntament de Ripoll per dur a terme l’obra.

La substitució de finestres i balcons evitarà les filtracions, ja que, tot i que s’havien fet nombrosos repassos de fusteria, els problemes reapareixien. També millorarà l’aïllament tèrmic dels pisos, cosa que afavorirà l’estalvi energètic.

L’actuació de la Generalitat a Ripoll s’engloba en la línia de col•laboració entre l’Administració autonòmica i els ajuntaments, la qual ha permès obrir més canals de participació a les associacions veïnals. Així, el passat mes d’octubre, Adigsa i els presidents dels grups d’habitatge de Font de la Pólvora, Pont Major i Vila-roja, tots tres a Girona, van signar un conveni pel qual la Generalitat invertirà 2,2 M€ en obres de rehabilitació d’edificis construïts amb protecció oficial en aquests barris.