L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació d’edificis als barris del Xup, la Balconada i la Font dels Capellans de Manresa (Bages), per un import de 680.390 euros.

Al Xup es farà l’arranjament de l’aïllament de les façanes i la col•locació dels escopidors de les finestres dels blocs 25, 26, 27, 28, 30 i 31. L’obra s’ha adjudicat a Rehacsa per un import de 191.167 euros, afectarà 48 habitatges i durarà sis mesos.

A la Balconada, l’empresa Natur System farà la reparació de les fissures de les façanes dels blocs 16, 17 i 18, per un import de 392.018 euros. L’obra tindrà una durada de sis mesos.

A la Font dels Capellans es durà a terme la reparació dels cantells dels balcons del bloc 9, que s’ha adjudicat a l’empresa Blue Merlin per un import de 97.205 euros. L’obra tindrà una durada de quatre mesos i es farà a 44 habitatges, 1 porteria i 2 locals comercials.

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. En el cas de Manresa, s’han destinat sis llocs de treball, per a un manobre i un ajudant de paleta en cadascun dels barris. 

Assisteixen a aquest acte el cap del Servei de Direcció d’Obres d’Adigsa, Josep Linares, un representant de cadascuna de les empreses a les quals s’han adjudicat les obres, el coordinador de seguretat de l’obra i els presidents de les associacions de veïns.