El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i el director general de Negocis Minoristes de GAS NATURAL SDG, SA, Joan Saurina, han signat aquesta tarda un conveni per reallotjar els veïns afectats per l’esfondrament del passat dijous, 12 de gener, a la rambla del Fondo de Santa Coloma de Gramenet.

L’empresa GAS NATURAL s’ha compromès a assumir el cost econòmic derivat de la necessitat d’allotjar les persones afectades pel sinistre, primer en hotels i posteriorment en règim de lloguer. Aquestes condicions també afecten els comerciants afectats per l’esfondrament. Per part de la Generalitat, la societat pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, es farà càrrec de les gestions necessàries.

La signatura del conveni no implica el reconeixement de cap responsabilitat en l’esfondrament a la rambla del Fondo de Santa Coloma.

Segons l’acord, la Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet realitzaran les actuacions necessàries perquè GAS NATURAL pugui reclamar les quantitats que aboni en compliment del conveni contra qui sigui declarat, al seu dia, responsable del sinistre, o contra qui n’assumeixi la responsabilitat.

S’ha constituït una Comissió Gestora amb representants de cada una de les parts amb l’objectiu de resoldre qualsevol qüestió derivada de l’aplicació del conveni. La Comissió es reunirà a petició de qualsevol dels seus membres i, en tot cas, cada sis mesos.