Un grup d'onze interns en règim semiobert procedents del Centre Penitenciari Quatre Camins, participen en un programa d'inserció laboral fent tasques de poda de parcs i jardins municipals, manteniment del mobiliari urbà i pintura de bancs i parets, entre altres feines, a l'Ajuntament de Granollers.

Els interns treballen en torn de matí (de les 9.30 fins a les 14 hores) juntament amb les brigades municipals de l’Ajuntament. El programa es desenvolupa en dos torns de tres mesos, el primer dels quals va començar el 27 de novembre, i els interns, a part d’aprendre a fer aquestes tasques i adquirir hàbits que els serviran per inserir-se laboralment un cop hagin complert la condemna, reben una beca.

Aquesta experiència, duta a terme pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) —l’empresa pública dependent del Departament de Justícia que gestiona la formació ocupacional i la inserció laboral de les persones sotmeses a mesures judicials—, s’emmarca dins del Programa Proexit finançat pel Fons Social Europeu i compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Granollers i de l’Associació per a la Promoció i la Inserció Professional (APIP).

El programa també s’ha desenvolupat amb èxit als municipis de l’Hospitalet de Llobregat i Mollet del Vallès.