Un grup de 69 jutges, alumnes en pràctiques de la 58a promoció de jutges de l'Escola Judicial, faran pràctiques als centres penitenciaris de Brians i Quatre Camins al llarg de la primera setmana de febrer.

Els futurs jutges coneixeran les instal•lacions i els serveis que presta un equipament penitenciari, i observaran com es gestionen els expedientes dels interns i la dinàmica del dia a dia d’un centre penitenciari.

Els alumnes comptaran en tot moment amb el suport d’un equip de funcionaris tutors, format per professionals de l’àmbit penitenciari, que els acompanyaran, assessoraran i respondran a les seves preguntes.

L’Escola Judicial, conjuntament amb la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil i el Centre d’Estudis Jurídics, reprèn així l’organització de les pràctiques judicials en l’àmbit penitenciari en el que ja és el desè any de col•laboració entre aquesta Escola i els serveis penitenciaris a Catalunya, que té com a finalitat apropar els futurs jutges als àmbits d’actuació on intervindran en el futur.