El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; del director general d'Infraestructures, Salvador Illa, i del director dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, Ramon Gutiérrez, ha realitzat una visita a les obres d'ampliació i remodelació de l'edifici judicial de Reus.

Hi ha assistit també la magistrada-jutgessa degana de Reus, M. Lluïsa Pubill; el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Antoni Carril; el fiscal en cap, Xavier Jou, i els degans del col•legis d’advocats i procuradors, Pere Lluís Huguet i Carlos López, respectivament, entre altres representants del món jurídic i judicial.

Ampliació i remodelació dels jutjats de Reus

L’ampliació de l’edifici judicial es construeix a la part posterior de l’edifici actual i conformarà un pati longitudinal entre els dos edificis. Es connectaran pel nucli d’ascensors i per l’escala principal a la planta baixa i a les plantes superiors. A la planta soterrània els dos edificis estan connectats totalment.

Al nou edifici es formaran dos nous nuclis de comunicació vertical a totes les plantes, amb escala i ascensor, situats a la zona restringida al públic, per a l’accés a l’aparcament i a l’arxiu.

El Departament de Justícia va adjudicar el contracte de construcció de l’ampliació de l’edifici judicial de Reus a l’empresa Nexo Entrecanales Cubiertas SA amb un pressupost de licitació de 4.414.886,89 euros.

L’ampliació de l’edifici judicial de Reus, que està situat a l’avinguda Marià Fortuny, 73, consta de 5 plantes, a més de la planta coberta: soterrània, baixa i 3 pisos. Acollirà 6 noves sales de vista; nova àrea de medicina forense amb 5 despatxos per als metges forenses; dependències sindicals amb 4 despatxos; dependències administratives, amb biblioteca i sala de reunions; 6 jutjats de primera instància, amb oficina comuna de procediment, i 2 jutjats socials.

A més, s’està adequant la planta soterrània conjunta (l’existent i la nova que es construeix) per tal de reubicar l’aparcament per a 29 vehicles a més del furgó policial, cosa que permetrà l’ampliació de l’àrea de l’arxiu.

La superfície total construïda de l’ampliació és de 4.241,00 m2; la superfície reformada de l’edifici actual és de 1.103,00 m2. Es preveu que les obres finalitzin el segon trimestre de 2007.

Aquesta obra forma part dels 250.000 m2 de noves construccions en edificis judicials en fase de realització arreu de Catalunya, a més dels 230.000 m2 de l\'obra que conformarà la Ciutat Judicial de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat.