Aquest matí el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, ha acompanyat la regidora del districte de Sant Andreu, de la ciutat de Barcelona, Sara Jaurrieta, i un grup de 50 representants dels veïns i de les entitats ciutadanes del barri de Trinitat Vella, a una visita a les obres de construcció de la nova presó de joves, a Quatre Camins, que substituirà l'actual presó de joves de la Trinitat.

El nou Centre, les obres del qual avancen a bon ritme, entrarà en funcionament durant el segon trimestre del proper any 2008. D’aquesta manera, la presó de joves de la Trinitat es convertirà en el primer centre en tancar-se, dels sis que han de ser substituïts per nous equipaments penitenciaris que s’estan construint en execució del Pla d’equipaments, aprovat pel govern el juliol de 2005.

Actualment, el Centre Penitenciari de Joves està ocupat per 350 interns. La secció oberta, que en aquests moments està ubicada en una ala de la presó, serà traslladada en un futur al centre de règim obert que es construirà a la zona del Llobregat del terme municipal de Barcelona, tal com es va establir a l’acord signat entre el Departament de Justícia i l’ Ajuntament de Barcelona.