CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Seminari sobre la mediació als jutjats de família. Anàlisi de l'experiència del Consell General del Poder Judicial sobre mediació familiar
DIA:9 de novembre
HORA:18.30 hores cloenda del Seminari
LLOC:Cololegi d'Advocats de Barcelona
Mallorca, 283
Barcelona
El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, presidirà la cloenda del Seminari sobre la mediació familiar als jutjats de família. Anàlisi de l'experiència del Consell General del Poder Judicial, juntament amb la degana dels jutjats de Barcelona, Maria Sanahuja.

El Seminari, organitzat conjuntament pel Departament de Justícia i el que Cololegi d'Advocats de Barcelona, hi participaran diversos magistrats dels jutjats de Sevilla, Màlaga, Palma de Mallorca, Madrid, Barcelona i Pamplona. La inauguració anirà a càrrec del director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, Xavier Muñoz, i de la degana del Cololegi d'Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas.

La directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, actuarà de moderadora en una de les taules. En les intervencions del matí els diferents magistrats explicaran les experiencies concretes en els seus respectius jutjats. A la taula de la tarda diversos ponents, experts en mediació, parlaran sobre la mediació familiar des de diferents vessants.

La mediació familiar

La mediació familiar és una eina complementària a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l'àmbit familiar. És un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d'una tercera persona, el mediador, peça clau en tot el procés. El mediador és designat per les parts o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La mediació familiar, la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú, així com les persones que tenen un conflicte per raó d'aliments o d'institucions tutelars.


Programa del Seminari: http://www.gencat.cat/justicia/doc/doc_62464815_1.pdf