La Comissió Delegada Territorial de la Comissió Interinstitucional per a la Reinserció Social (CIRSO) a Tarragona es va reunir ahir, dimarts 24, al Centre Penitenciari de Tarragona, amb l'objectiu de potenciar les mesures penals alternatives i en particular, el treballs en benefici de la comunitat (en el cas dels adults) i les prestacions en benefici de la comunitat (en el cas dels joves infractors).

Després d’una visita a les instal•lacions del Centre Penitenciari, es va celebrar una reunió en la qual es va arribar al compromís, per part dels membres de totes les administracions i entitats representades en la CIRSO, d’ampliar els recursos existents a la xarxa pública per dur a terme aquestes mesures alternatives a la presó.

Així, s’incrementarà el nombre de places disponibles en el sistema públic dels àmbits de sanitat, educació, serveis socials, etc. dels municipis, cosa que facilitarà l’execució d’aquestes mesures en la major part del territori del Camp de Tarragona.

Actualment a Tarragona s’estant executant 173 treballs en benefici de la comunitat adreçats a la població major d’edat penal  i resten pendents 139 casos. Pel que fa als joves infractors, al llarg de l’any s’han executat 55 casos i en resten pendents 3.

A la reunió van assistir el director dels serveis territorials del Departament de Justícia a Tarragona, Ramón Gutiérrez, com a president de la CIRSO, i el delegat del govern, Josep M. Sabaté, i la resta de representants de les administracions i entitats que componen la Comissió.

La Comissió Interinstitucional per a la Reinserció Social, creada pel Decret 98/2005, és un òrgan col•legiat integrat per diferents institucions, que neix amb l’objectiu d’intensificar el grau de coordinació de les diverses actuacions que duen a terme els departaments de la Generalitat i la resta d’administracions per potenciar els processos de reinserció social de persones menors, joves i adultes, subjectes a penes o mesures penals, i alhora implicar els representants d’altres organismes i entitats en la planificació i execució de polítiques actives en aquest camp.