El proper 25 d’abril a les 18.00 hores es farà una Jornada Informativa del contingut del curs de preparació d’opositors a jutge/essa, fiscal i secretari/ària judicial, a la seu del Centre d’estudis Jurídics i Formació Especialitzada (C/Ausiàs March 40 de Barcelona). La convocatòria per accedir al proper curs de preparació d’oposicions es publicarà al DOGC el proper mes de setembre.

El programa, capdavanter a Espanya, està destinat a tots els llicenciats en dret residents a Catalunya i té una durada de dos anys. El curs, dirigit per l’expresident del TSJC, Guillem Vidal, pretén garantir l’existència d’un nombre mínim de jutges que exerceixin a Catalunya amb coneixements de llengua catalana i dret civil català. Es tracta de la primera oferta pública de preparació per a jutges/esses, fiscals i secretaris/àries judicials.

Els objectius d’aquest curs de formació són: millorar el procés de seguiment de la preparació dels becaris oferint-los suport tècnic, econòmic i personal necessari per obtenir un augment global del nombre d’opositors que superen les proves; incloure entre els destinataris de les beques per a la preparació d’oposicions els aspirants a secretari judicial; i incloure el nivell de renda entre els elements a valorar en la concessió de beques.

Aquest programa de formació combina conferències d’experts, tutories individualitzades i preparació de temes a càrrec de magistrats, jutges i secretaris judicials. A més, es preveu un sistema de seguiment i control de l’aprofitament dels alumnes. Pel que fa a la matrícula, es preveu la possibilitat que els alumnes optin  ajuts de reducció de matrícula i ajuts de transport, tenint en compte les condicions econòmiques dels candidats i del lloc de residència.

Més informació: scoromina@gencat.net  telèfon 93 552 79 36/63