El Centre de Mediació Familiar de Catalunya i el portal solomediacion.com han arribat a un acord per retransmetre en línia per a tots els mediadors i mediadores d'e-Catalunya les sessions metodològiques del Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La primera sessió metodològica del Centre de Mediació Familiar de Catalunya d’aquest curs, celebrada el passat dia 3 d’octubre, ha estat retransmesa des del portal Solomediación i difosa des del portal e-Catalunya.

El mediador coordinador exposa un cas de mediació en el qual ha treballat, explica les tècniques i els moviments que ha utilitzat i les actituds o reaccions dels protagonistes del conflicte. En tot cas, es produeix un intercanvi de vivències, experiències, opinions i coneixements, molt útil de cara a la praxi.

En la sessió del dia 3 d’octubre, la mediadora i psicòloga Esther Oliva va descriure la intervenció mediadora realitzada en dos interessants casos de conflicte entre pares i fills.

Els membres del portal e-Catalunya van poder seguir en directe aquesta sessió metodològica, així com altres persones interessades d’arreu, algunes de països com Portugal, Argentina i Xile.

Properes sessions

D’altra banda, el proper dia 9 de novembre tindrà lloc el Seminari sobre la mediació als jutjats de família, organitzat pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya del Departament de Justícia i el Col•legi d’Advocats de Barcelona, per analitzar l’experiència del Consell General del Poder Judicial sobre mediació familiar a diferents jutjats de l’Estat espanyol.

Hi participaran tots els magistrats i les magistrades protagonistes de l’experiència de mediació als jutjats de família, en l\'àmbit de l’Estat, i les mediadores de Madrid i Barcelona.

Així mateix, els propers dies 28 i 29 d\'octubre tindrà lloc el XXXVIIè Congrés de Fapaes Adolescència: Conflicte i Mediació al Complex Educatiu de Tarragona. El Congrés tractarà  sobre el conflicte implícit a l’etapa adolescent  i oferirà als pares i mares un espai de participació i reflexió al voltant d’aquest tema. La directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, participarà en la taula de debat des de la perspectiva de la família i els conflictes.