És nascut a Barcelona el 1953.

És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Va cursar el postgrau en dret civil català, l’any 2000, a la Universitat Oberta de Catalunya.

Ha estat jutge de Primera Instància i Instrució núm. 1 de Rubí, encarregat del Registre Civil i degà dels Jutjats de Rubí. També ha estat magistrat-jutge del Jutjat Penal únic de Manresa, magistrat-jutge del Jutjat Social núm. 1 de Barcelona i delegat del degà per als Jutjats Socials de Barcelona.

Ha exercit de magistrat de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ha estat membre de la junta rectora del Grup de juristes Roda Ventura (titular català de MIIC-IDMICA Pax Romana), del 1989 al 1992. També ha estat membre del secretariat de ‘Jueces para la Democracia’, del 2002 al 2004, i coordinador a Catalunya d’aquesta associació. A més, és membre de la junta directiva de l’Associació Catalana de Iuslaboralistes, de la qual ha estat president del 2002 al 2006.

D’altra banda, Núria Clèries i Nerín cessa a petició pròpia del càrrec de directora general de Modernització de l\'Administració de Justícia, que ocupava des del 30 de gener de 2007. Anteriorment, des de gener de 2004, va ocupar el càrrec de directora general de Relacions amb l\'Administració de Justícia.