Des del proper dissabte, 12 d\'agost, a la tarda fins a la nit del 21 d\'agost es podrà visitar al barri de Gràcia, a la plaça Revolució, la carpa botiga de productes d\'artesania elaborats als tallers dels centres penitenciaris de Catalunya.

Es tracta d\'una exposició i venda de peces de bijuteria, cartró pedra, ceràmica, disseny en paper, escultura, fusteria, punt de creu, confecció, moneders, joguines, objectes per a la llar, mobles restaurats, quadres, etc. L\'horari d\'atenció al públic serà de 18 a 23 hores.

Aquesta exposició s\'emmarca dins de les activitats dutes a terme als centres penitenciaris dins del programa marc d\'educació social i compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació d\'Ajuda a la Reinserció ARED i del districte de Gràcia. Les peces que es venen són elaborades pels interns i les internes amb la supervisió de monitors i professionals dels tallers artístics dels establiments penitenciaris.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia té com a objectiu la reeducació i reinserció social de les persones privades de llibertat, amb el desenvolupament de programes educatius com són els tallers d\'arts plàstiques.

Els tallers artístics dels centres penitenciaris catalans van consolidar-se l\'any 1987 i, des d\'aleshores, guiats per un artista professional, acosten l\'art als interns i internes i els donen l\'oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats artístiques que ofereixen un espai d\'ampliació de coneixements, d\'aprenentatge, de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col·lectiu i de treball de l\'autoestima, aspectes molt importants per a la reinserció.