ÀMBIT JUDICIAL

Edifici de la nova Audiència Provincial

El futur edifici estarà situat al polígon d’actuació 21- plaça de Braus, entre l’avinguda Josep Tarradellas, el passeig de la Devesa, i els carrers Torí i Joan Pons. Estàrà dissenyat per acollir les dues secccions penals i les dues seccions civils de l’Audiència i comptarà amb espai suficient en previsió d\'un futur creixement per ampliar en una secció de penal i en una de civil més. Pel que fa als jutjats, s’allotjaran tres jutjats socials, dos jutjats constenciosos administratius i el jutjat de menors i es reservarà espai per poder ampliar en un futur en dos jutjats socials, dos jutjats contenciosos administratius i un jutjat de menors més.

La superfície del solar, que ha estat cedit per l’Ajuntament, és de 1.825 m2 i la superfície construïda serà de 13.983,16 m2. El projecte s’ha adjudicat a Bosch Tarrus Arquitectes, SCP, i actualment es troba en fase de redacció. L’import previst de les obres és de 18.634.019,60 euros. Està previst també que les obres de construcció comencin el primer semestre de 2007 i que acabin el primer trimestre de 2009, amb una durada de 24 mesos.

Edifici judicial de La Bisbal d’Empordà

Actualment, s’està construïnt al costat de l’Institut d’Educació Secundària i del Col•legi d’Educació Infantil i Primària de La Bisbal. Està dissenyat per incloure els quatre jutjats actuals i dos jutjats més en el futur. En aquests moments l’obra es troba en la fase d’inici i el termini d’execució és de 18 mesos. La superfície que s’està construint és de 5.871 m2 i l’import d’adjudicació del dret de superfície és de 7,8 milions d\'euros. Les empreses adjudicatàries són COMSA, S.A, i EMTE, S.A.

Edifici judicial d’Olot

El nou edifici judicial d’Olot està situat al carrer Mirador, 6-9. Acollirà els dos jutjats actuals i comptarà amb espai suficient per acollir un jutjat més en el futur. S’hi ubicarà també la Fiscalia, que actualment es troba situada al carrer Panyó.

La superfície de l’edifici és de 3.386 m2 i el pressupost de l’adjudicació és de 3,6 milions d\'euros. Les empreses adjudicatàries són INABENSA i PREUFET. L’acabament de les obres està previst per al segon trimestre de 2007.

Jutjat de Ripoll

La segona quinzena del proper mes de desembre es traslladarà el Jutjat de Primera Instància i Instrucció a un nou immoble. L’import de les obres és de 435.000 €.

Immoble per a la ubicació del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Sta. Coloma de Farners

Aquest nou espai judicial entrarà en funcionament el 30 de desembre de 2006. A banda del Jutjat Mixt núm. 4, de nova creació, s’hi instal•larà també el Jutjat Mixt núm 2 , per tal de descongestionar l’actual edifici dels jutjats.

Nous òrgans judicials 2004-2005-2006

Han entrat en funcionament els següents òrgans judicials: 2004. Jutjat de Primera Instància núm. 6 Mercantil de Girona

2005. Jutjat Penal núm. 5 de Girona. Secció 4a (Penal) de l’Audiència Provincial

2006. Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 de Sta. Coloma de Farners (mes de desembre).

Projecte IUSCAT

Durant els anys 2004 i 2005 s’ha desplegat el projecte IUSCAT, que consisteix en la renovació total del parc informàtic de l’Administració de justícia, dels serveis penitenciaris, dels serveis centrals i dels serveis territorials del Departament de Justícia, mitjançant l’atribució d’ordinadors, servidors i impressores d’última generació, correu electrònic i connexions a Internet i intranet. També s’han dotat d’ordinadors portàtils els jutges i els fiscals. Pel que fa a la demarcació de Girona, ha comportat una inversió total de l’ordre de 2 milions d\'euros.

Nova seu dels equips tècnics

 Des del mes de gener de 2006 es disposa d’un espai de 400 m2, distribuït en quatre plantes, al passeig Canalejas núm. 5 de Girona, per als equips tècnics que donen suport als òrgans judicials.

Edifici per a la jurisdicció contenciosa administrativa

Situat al C/ Bernat Boades, 46-54, de Girona, dóna cabuda als jutjats contenciosos administratius núm. 1 i 2

Arxiu judicial territorial de Girona

S’han iniciat les obres d’adequació d’una nau de 970 m2 al municipi d’Aiguaviva del Gironès per a la seu de l’arxiu judicial territorial de Girona. Es preveu que l’acabament de les obres sigui el primer semestre de 2007.

Pla d’ampliació d’espais dels registres civils

 S’han executat obres d’ampliació dels registres civils de les seus judicials de Girona, Figueres, Blanes i Sant Feliu de Guíxols. Aquest pla es complementa amb un reforçament de les plantilles dels registres civils.

ÀMBIT PENITENCIARI

Centre Penitenciari Puig de les Basses (Figueres, Alt Empordà)

El Pla especial d’urbanisme per ubicar el Centre Penitenciari Puig de les Basses va ser aprovat ahir definitivament pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Un cop aprovat el Pla especial, la llicència d’obres serà concedida, properament, per l’Ajuntament de Figueres i se n\'iniciarà la fase d’adquisició dels terrenys. Les obres es licitaran dins dels primers mesos de l’any vinent.

El projecte del nou Centre Penitenciari de Figueres ha estat redactat per l’equip Fabré & Torras Arquitectes Associats, SCP.

La superfície que s’ha de construir és de 54.000 m2 i la inversió prevista per a aquest equipament és d’uns 84 milions d\'euros..

Es tracta d’un centre projectat per allotjar una població penitenciària màxima d’entre 500 i 750 interns. Està previst que aquestes instal•lacions entrin en funcionament el segon trimestre de 2009.

Constitució de la Comissió Interinstitucional per a la Reinserció Social CIRSO, comissió delegada territorial de Girona

Es va constituir el dia 7 de juny de 2006 amb la finalitat d’intensificar el grau de coordinació de les diverses actuacions que es duen a terme des dels diferents departaments de la Generalitat i des de la resta d’administracions per potenciar els processos de reinserció social de persones menors, joves i adultes subjectes a penes o a mesures penals i, alhora, implicar els representants d’altres administracions i entitats en la planificació i execució de polítiques actives en aquest camp.

Pis assistit de justícia juvenil

Ha començat a funcionar el mes de maig de 2006. Es tracta d’un pis d’inserció a la ciutat de Girona, amb la finalitat d’oferir als menors o joves que compleixen una mesura d’internament, un recurs complementari per afavorir i potenciar els processos d’autonomia personal i d’inserció sociolaboral.