El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presentat a l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, i a altres membres del Consistori, el projecte del nou edifici judicial amb una projecció en Power Point.

Han acompanyat el conseller, la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries; la gerent de Suport Judicial de Barcelona Comarques Sud, Marta Izoard, i diversos representants del món jurídic i judicial.

Posteriorment, el conseller i l’alcalde han fet una visita al solar on es construeix el futur edifici judicial de Vilafranca del Penedès. 

Futur edifici judicial de Vilafranca

El futur edifici judicial de Vilafranca del Penedès estarà situat a l’avinguda Europa, 10. Tindrà una superfície construïda de 4.323,25 m2 i compta amb un pressupost de 4.359.101,78 euros. Es preveu que l’edifici judicial estigui acabat el segon trimestre de 2007.

En aquest nou edifici s’ubicaran els 4 jutjats de primera instància i instrucció, el Registre Civil, amb sala de matrimonis, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu, detinguts i aparcament privat. També comptarà amb espai suficient per a un futur creixement.

Actualment, el partit judicial de Vilafranca del Penedès compta amb els jutjats de primera instància i instrucció núm. 1 , 3 (VIDO) i 4 i el deganat, situats a la plaça Penedès, 3, i el núm 2, situat a l’avinguda Tarragona, 1, juntament amb l’Institut de Medicina Legal (IMLC) i el Registre Civil.