La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha presentat aquest matí a Tarragona el projecte guanyador de la Ciutat Judicial, amb una projecció en Power Point que ha tingut lloc als Serveis Territorials de Justícia a Tarragona.

Han acompanyat la consellera diversos alts càrrecs del Departament i han assistit, així mateix, el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté; el president de l’Audiència de Tarragona, Antonio Carril; el fiscal en cap, Xavier Jou; la magistrada jutgessa degana, Ana Grau; la secretària de Govern del TSJC, M. Antònia Amigó; la diputada de la Junta del Col•legi d’Advocats de Tarragona, Teresa Rosell; el degà del Col•legi de Procuradors de Tarragona, Àngel Ramon Fabregat, i la vicepresidenta del Col•legi de Graduats Socials, Anna M. Asamà, entre altres representants del món jurídic i judicial.

Prèviament, la consellera ha visitat l’Ajuntament de Tarragona on ha saludat l’alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal i a continuació, ha visitat l’Audiència Provincial.

Projecte de la Ciutat Judicial de Tarragona

El projecte de la Ciutat de la Justícia de Tarragona és el segon de major envergadura quant a metres quadrats que s’està construint a Catalunya, després de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Amb una superfície de 32.000 m2, el nou edifici judicial resoldrà l’actual situació de dispersió de seus judicials i possibilitarà la implantació del nou model organitzatiu de l’oficina judicial. Aquest edifici acollirà els òrgans judicials existents i disposarà de l’espai suficient per assumir la futura creació d’altres.

Actualment, Tarragona compta amb 22 òrgans judicials en funcionament, a més de les quatre seccions de l’Audiència Provincial. La Ciutat Judicial de Tarragona allotjarà aquests òrgans judicials i comptarà amb espai suficient per allotjar-ne altres 12, així com dues seccions més de l’Audiència Provincial.

Actualment, el projecte de la Ciutat Judicial, que comportarà una inversió aproximada d’uns 30.000.000 d’euros en les obres, es troba en la fase de redacció, d’un termini de vuit mesos. L’empresa que el durà a terme, escollida en dues voltes entre les 36 que es van presentar al concurs públic encarregat per Gestió d’Infraestructures, SA (GISA), ha estat Julià Arquitectura.

Es preveu que les obres comencin el primer semestre de 2008 i s’executin en 20 mesos. La finalització de l’obra es calcula, doncs, per al segon semestre de 2009.

El Departament de Justícia acollirà també en aquest recinte un Centre Penitenciari en Règim Obert, de 2.932,50 m2, amb 150 places, destinat a interns de tercer grau. Aquest equipament compta amb un pressupost de 6 milions d’euros.