ÀMBIT JUDICIAL

La Ciutat Judicial de Tarragona

El Departament de Justícia ha posat les bases per tal que Tarragona disposi d’un dels principals equipaments de la ciutat. Amb una superfície de 32.000 m2, el nou edifici judicial resoldrà l’actual situació de dispersió de seus judicials i possibilitarà la implantació del nou model organitzatiu de l’oficina judicial. Aquest edifici acollirà els òrgans judicials existents i disposarà de l’espai suficient per assumir la futura creació d’altres.

Actualment es troba en fase de concurs la redacció del projecte, el qual comportarà una inversió aproximada d’uns 30.000.000 €. S’han presentat 36 projectes, dels quals Gestió d’Infraestructures, SA (GISA), n’ha escollit cinc en una primera ronda; en una segona ronda s’escollirà el projecte definitiu.

Aquest projecte és el segon de major envergadura quant a metres quadrats que s’està construint a Catalunya, després de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Nou edifici judicial del Vendrell

Es configura com un equipament bàsic per al municipi i serà un dels referents de la zona de creixement d’aquest. Amb una superfície construïda de 10.139 m2 i una inversió d’uns 17.700.000 €, acollirà els òrgans judicials actuals, l’adscripció de fiscalia, deganat, registre civil, equips tècnics i forensia, i possibilitarà el creixement de nous serveis en el futur.

Ampliació de l’edifici judicial de Reus

El creixement de les demandes de nous serveis judicials en aquest municipi ha aconsellat l’ampliació de l’actual edifici judicial en uns 4.241 m2 addicionals per tal d’assumir-lo. Amb una inversió de 4.414.887 €, s’espera que finalitzi dins el primer trimestre de 2007.

Remodelació i ampliació de l’edifici judicial de Falset

L’edifici judicial de Falset està situat al carrer Miquel Barceló, 13, i s’hi ubica el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 (VIDO).

El Departament de Justícia ha disposat l’ampliació i modificació de les dependències d’aquest Jutjat, rehabilitant-ne integralment tant la planta baixa com la primera i incloent-hi noves distribucions, elements de compartimentació, instal•lacions completes, paviments i fusteria.

En aquests moments, l’obra es troba en fase d’execució i es preveu que finalitzi al juny de 2007.

Projecte IUSCAT

Aquest Projecte ha comportat la renovació completa de l’equipament informàtic de tots els òrgans i serveis judicials del Camp de Tarragona. La substitució dels antics ordinadors, impressores i servidors per maquinari d’última generació compatible amb les més modernes tecnologies de la informació i la comunicació, ha permès que el personal de l’Administració de justícia tingui accés a correu electrònic i Internet.

ÀMBIT PENITENCIARI

Nou Centre Penitenciari Mas d’Enric, al terme municipal del Catllar

Aquest nou equipament ha de possibilitar la millora de les condicions de tractament i reinserció dels interns del Camp de Tarragona, així com de les condicions de treball dels professionals. El Centre, que segueix el model conegut com a CP-500, tindrà una capacitat d’entre 500 i 700 interns; previsiblement al final de l’any 2006 o principis del 2007 se’n començaran les obres, que suposaran una inversió d’uns 72.000.000 €.

Nou Centre Educatiu de Justícia Juvenil a Bellisens (Reus)

En compliment del mandat parlamentari amb l’objecte de disposar d’un equipament d’aquestes característiques al Camp de Tarragona, el Departament de Justícia ha impulsat la construcció del primer Centre Educatiu de Justícia Juvenil sota criteris innovadors i propis de la realitat catalana. Amb una capacitat d’unes 60 places, l’equipament ocuparà una superfície de sòl d’uns 41.000 m2 i 7.000 m2 de superfície construïda, i suposarà una inversió d’uns 11.000.000 €. Aquest centre es troba actualment en fase de concurs per a la redacció del projecte; s’han presentat 47 propostes, de les quals se’n triarà una.