El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presentat aquest matí a l'alcaldessa del Vendrell, Helena Arribas, i altres membres del Consistori, el projecte del nou edifici judicial del Vendrell, amb una projecció en Power Point a càrrec de l'estudi d'arquitectes Laviña-de la Villa, Arquitectura, SL.

Han acompanyat el conseller, el delegat del Govern a Tarragona, Josep M. Sabaté; la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries; el director general d’Infraestructures, Salvador Illa, i el director territorial de Justícia a Tarragona, Ramon Gutiérrez. A l’acte, hi han assistit també el fiscal en cap, Xavier Jou, i representants dels col•legis professionals d’advocats i procuradors de Tarragona, entre altres personalitats del món jurídic i judicial.

Futur edifici judicial del Vendrell

El futur edifici judicial del Vendrell estarà situat al carrer Clementina Arderiu cantonada amb Francesc de Riera. Està dissenyat per acollir els 7 jutjats que té el Vendrell i comptarà amb espai disponible per poder fer l’ampliació en un futur fins a 12 jutjats. També acollirà el Registre Civil –amb sala de matrimonis-, el  Jutjat de Guàrdia i les dependències per al Deganat, la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana i arxiu. Aquesta distribució es farà d’acord amb el nou disseny que preveu la nova Llei orgànica del poder judicial.

La superfície del solar que ha estat ofert per l’Ajuntament és de 4.045,80 m2, i la superfície construïda serà de 10.130,95 m2. El pressupost de les obres és de 11.417.594,95 euros.

L’obra s’adjudicarà a finals d’octubre d’enguany i el termini d’execució serà de 16 mesos. Es preveu que el futur edifici judicial del Vendrell entrarà en funcionament a la primavera de 2008.

Al Vendrell hi ha en funcionament 7 jutjats de primera instància i instrucció. Actualment, els jutjats del Vendrell estan repartits en 3 indrets de la ciutat: els jutjats d’instrucció núm. 1, 2, 3 i 4, al carrer Nou, 86; el Jutjat de Primera Instància i Instrucció, núm. 5, al carrer Om, 58; el Deganat, l’Adscripció Permanent de la Fiscalia i Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 6 i el  7 (VIDO), al carrer Mar, 117.