El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat del director general de Gestió d’Infraestructures, Salvador Illa, i de la gerent de Barcelona Comarques Nord, Elisabeth Abella, ha presentat aquesta tarda a l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, a diversos representants de la judicatura, el projecte del nou edifici judicial. 

Entre altres, hi han assistit  la degana del Col•legi d’Advocats de Terrassa, Maria Vidal; la degana del Col•legi de Procuradors, Pilar Mampel, i altres membres de la Comissió de Seguiment del Projecte de l’Edifici Judicial.

La presentació del projecte del nou edifici judical ha consistit en una projecció en Power Point a càrrec de l’arquitecte de l’obra, Josep M. Botey. 

Futur edifici judicial de Terrassa

El futur edifici judicial de Terrassa estarà situat a l’emplaçament entre la prolongació de la Rambleta del Pare Alegre i la Riera del Palau de Terrassa, en un terreny de 4.248 m2, cedit per l’Ajuntament de la ciutat.

L’inici de l’obra serà a primers d’octubre d’enguany i el termini previst d’execució és de 18 mesos.

Està dissenyat per acollir els 14 jutjats actuals, i comptarà amb espai disponible per poder fer-ne l’ampliació en un futur amb 8 jutjats més. També acollirà el Registre Civil –amb sala de matrimonis-, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Unitat Administrativa, la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana i arxiu. Aquesta distribució es farà d’acord amb el nou disseny que preveu la nova Llei orgànica del poder judicial.

El nou edifici judicial tindrà 16.141,39 m2 construïts, 11.835 m2 dels quals seran sobre rasant i la resta, soterrats. L’empresa adjudicatària del concurs públic per a la redacció del projecte ha estat Josep Maria Botey i Associats, SL, i l’empresa adjudicatària, Comsa, SA i Emte, SA, i compta amb un  pressupost de 16.442.690,70 euros.

A Terrassa, actualment, hi ha 14 jutjats en funcionament, 6 dels quals són de primera instància; 4, d’instrucció; 2 penals i 2 socials.

En aquests moments, els jutjats de Terrassa estan repartits en 4 indrets de la ciutat: l’Adscripció Permanent de la Fiscalia, el Deganat, els jutjats d’instrucció núm. 1, 2, 3 i 4 i els jutjats de primera instància núm. 1, 2, 4 i 5 estan situats a la Rambla Egara; el Jutjat de Primera Instància núm. 3, al carrer Notari Badia; els jutjats socials, al carrer Joan Abelló, i els jutjats penals, al carrer Cervantes. L’any 2005 va entrar en funcionament el Jutjat de Primera Instància núm. 6, el qual, mentre no es construexi el nou edifici judicial, s’ubica en un local de 530 m2 situat a la Rambla Egara, 311, baixos, i compta amb espai suficient per ubicar-hi un altre jutjat.