El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presentat aquest matí a l'alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, i a altres membres del Consistori, el projecte del nou edifici judicial de Balaguer, amb una projecció en Power Point.

Han acompanyat el conseller, el director general d’Infraestructures, Salvador Illa; el director territorial de Justícia a Lleida, Lluís Franco; el jutge degà, Juan José Cortés, i diversos representants del món jurídic i judicial.

Posteriorment, el conseller i l’alcalde han fet una visita al solar on es construirà el futur edifici judicial de Balaguer.

Futur edifici judicial de Balaguer

El programa funcional per a la construcció d’un nou edifici judicial preveu  4 jutjats de primera instància i instrucció (dos d’ells en funcionament) i dependències per al Registre Civil, fiscalia, forensia, equips tècnics, unitat administrativa, advocats, procuradors, zona de detinguts, vestidors, arxius i aparcament. La superfície total prevista construïda és de 3.487,26 m2.

El nou edifici estarà situat entre els carrers Francesc Borràs, de Franc, de Sant Pere i de l’Escala.

Actualment, es troba en fase de redacció del projecte, a càrrec de Josep Camps Povill&Olga Felip Ordis, (UTE) i el lliurament  del projecte es realitzarà el primer trimestre de 2007. Es preveu que s’iniciïn les obres el segon semestre de 2007. La previsió del pressupost de l’obra és de 4.651.948,00 euros.

El programa funcional s’ha elaborat d’acord amb el model de la nova oficina judicial i incorpora també dependències específiques per al Jutjat especialitzat en violència contra la dona.

Actualment, els jutjats de primera instància i instrucció núm. 1 (VIDO) i 2 i el deganat estan situats al passatge Àngel Guimerà, 12.

5 d’octubre de 2006