El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el nomenament de Jordi Samsó i Huerta com a director general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil i de Josep Vilareal i Moreno com a director del Programa per a la posada en funcionament de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Jordi Samsó i Huerta, director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

Nascut a Barcelona el 1961. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Ha estat director de l’Escola de Policia de Mataró i professor de l’Escola de Policia de Catalunya des de 1995.

Des del gener del 2004 fins aquest desembre passat ha ocupat el càrrec de director general de Seguretat Ciutadana. Anteriorment, i des del 2001, havia estat Cap de l’Àrea de Serveis de Ciutat, Seguretat Ciutadana i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Ha exercit també com a professor de l’Escola de Policia de Catalunya des de l’any 1995 impartint l’assignatura de sistemes de seguretat i funció policial i en cursos de l’escala executiva de la formació policial.

Josep Villarreal i Moreno, director del Programa per a la posada en funcionament de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat

Nascut a Barcelona el 1956. Llicenciat en ciències Econòmiques, en l’especialitat de Teoria i Política, a la Universitat de Barcelona.

Actualment està cursant estudis de doctorat en el programa interdepartamental lligat a la càtedra UNESCO de la Universitat Politècnica de Catalunya en Tecnologia, Desenvolupament Sostenible, Desequilibris i Canvi Global.

Ha treballat en l’Ajuntament de Barcelona en llocs de suport tècnic i administratiu i ha estat col·laborador del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Ha estat Gerent de Promoció Agrícola de la Corporació Metropolitana de Barcelona, cap del Servei de Programació de la Diputació de Barcelona i director general del Consorci Escola Industrial de Barcelona.

En l’àmbit acadèmic, ha estat vicegerent la Universitat Politècnica de Catalunya, on també ha exercit de professor d’economia. Des de 2003 és director del Gabinet d’Anàlisi i Prospectiva del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.