El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presentat avui, 27 d’abril, el Llibre verd de l’Administració de justícia. Recomanacions per a la millora del servei públic de la justícia a Catalunya, al Centre Cultural de Caixa Girona Fontana d’Or, a Girona. A la presentació, hi han intervingut Arcadi Calzada, president de la Caixa de Girona; M. Teresa Seseras, defensora del Ciutadà de Girona; Antoni Hostench, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, i Carles Ramió, professor titular de ciència política i d’administració a la Universitat Pompeu Fabra.

El Departament de Justícia dóna així a conèixer a la societat civil en general i als professionals relacionats amb el món de la justícia  les 102 recomanacions del Llibre verd, les quals van ser aprovades al final del mes de gener, al plenari del Consell de la Justícia, presidit pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall. Aquestes recomanacions despleguen possibles línies de reforma per tal de millorar l’efectivitat de l’Administració de justícia a Catalunya i també el seu rendiment.

Ara el Departament de Justícia vol, amb aquesta jornada celebrada avui, donar a conèixer totes les recomanacions a la societat civil en general i als professionals relacionats amb el món de la justícia a Girona. Els passats dies 28 de març i 4 i 19 d’abril, el conseller de Justícia ja en va fer la presentació, respectivament, a Barcelona, Tarragona i Lleida.

El Llibre verd de l’Administració de justícia. Recomanacions per a la millora del servei públic de la justícia a Catalunya, està disponible al web de Departament   i al web de l’EADOP , i és a la venda en suport paper a les llibreries de la Generalitat i a la resta de llibreries per un preu de tres euros.