Els Drs. Santiago Crespo i Josep Castellà, antropòleg forense i cap del Servei de Patologia Forense, respectivament, de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, van participar el passat dilluns, 5 de febrer, en una simulació d'una investigació d'un cas d'assassinat. Així mateix hi van prendre part membres de la Guàrdia Urbana, dels metges del 061 i de la polícia científica dels Mossos d'Esquadra

Durant el simulacre, els participants van explicar al públic assistent les diferents accions que s’estaven fent, per tal que poguessin tenir una visió clara de totes les operacions i del treball dels diversos professionals que intervenen al lloc dels fets en el cas d’una mort violenta.

A continuació va tenir lloc una taula rodona en la qual el públic va poder fer preguntes als professionals. Hi van intervenir el magistrat Joaquín Aguirre; el cap de la polícia científica de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, Daniel Martínez; el comissari de BCNegra, Paco Camarasa; l’actriu Anna Ponce; la periodista Marta Català, i el Dr. Josep Castellà, de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

L’organització de l’acte va ser a càrrec de l’Institut de Cultura de Barcelona, el qual també ha organitzat, per tercera vegada, les jornades sobre novel•la negra BCNegra, dedicades a la difusió del gènere policíac.