El director general de Dret i Entitats Jurídiques, Pascual Ortuño, va clausurar l\'acte.

Morrone és un dels responsables dels centres de jeunesse de Montreal i és mediador del Servei de Mediació Familiar de la Cort Suprema de la capital del Quebec.

L’expert internacional en mediació, Aldo Morrone, va impartir ahir a la tarda a la seu del Departament de Justícia un taller pràctic sobre mediació familiar adreçat als professionals del Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

Sota el títol “La mediació en conflictes complexos”, Aldo Morrone va exposar com s’ha d’actuar quan es produeixen conflictes amb els fills. Concretament, va parlar sobre l’atenció a les parts amb greus dificultats de comunicació, la “utilització” dels fills en el conflicte, com conduir la mediació en situacions complexes, com focalitzar el treball en els recursos existents i com trobar l’harmonia.

La presentació d’aquesta Jornada va ser a càrrec del secretari general del Departament, Joan Mauri i, la clausura la va fer el director general de Dret i Entitats Jurídiques, Pascual Ortuño.

 Aldo Morrone

Canadenc d\'origen italià, Aldo Morrone és un dels responsables dels centres de jeunesse de Montreal (Canadà) i és mediador del Servei de Mediació Familiar de la Cort Suprema de la capital del Quebec.

No és la primera vegada que el Departament de Justícia convida aquest expert mundial en mediació. El juny de 2004, Aldo Morrone ja va pronunciar la conferència “Quan els agredits són els pares” a la seu del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia.