La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha visitat avui, 10 de gener, el nou Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 de l'Hospitalet de Llobregat, que va entrar en funcionament el dia 30 de desembre.

L’Hospitalet de Llobregat passa així a disposar d’un jutjat destinat íntegrament a combatre la violència de gènere, assumptes que fins ara es repartien entre diferents jutjats de aquesta ciutat.

La consellera ha efectuat aquesta visita acompanyada per l’alcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho, per la regidora de Serveis Socials i Programa de la Dona, Dolors Fernández, per la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, pel director general de Gestió d’Infraestructures, Salvador Illa, per la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Eugènia Alegret, i per la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas.

 Partit judicial de l’Hospitalet de Llobregat

El partit judicial de l’Hospitalet de Llobregat dóna servei a 252.884 habitants, té 12 jutjats que actualment estan agrupats en un edifici judicial situat a l’avinguda de Josep Tarradellas, 179.

 El nou Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 de l’Hospitalet de Llobregat, que va entrar en funcionament el passat 30 de desembre, està situat en el mateix edifici judicial que la resta d’òrgans judicials de l’Hospitalet i compta amb una plantilla d’onze treballadors.

Tots aquests jutjats de l’Hospitalet s’integraran en un futur en la nova Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, que s’està construint des de l’any 2005 i que estarà totalment acabada a finals de l’any 2008.

Aquest nou jutjat de l’Hospitalet forma part d’un grup de 10 que van entrar en funcionament el 30 de desembre passat.

El Departament de Justícia ha invertit més de 6 milions d’euros en la posada en marxa d’aquests 10 nou òrgans judicials a tot Catalunya.

 En total s’han destinat 3.654.540,26 euros a obres d’adequació; 392.844 euros, a informàtica i noves tecnologies i 359.327 euros, destinats a mobiliari i retolació. El cost del personal és de 1.761.231 euros anuals.

En total, durant l’any 2006 han entrat en funcionament a Catalunya 13 nous òrgans judicials i s’han creat 18 noves places de fiscals.