La consellera de Justícia, Montserrat Tura, va presentar ahir a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) el llibre Las otras geografías: una visió àmplia de temes com ara la globalització, la formació d'identitats col·lectives, la geografia de les religions, de la pobresa, de l'exclusió o del terrorisme. L'obra, que parla d'altres temes com la nova geografia dels conflictes oblidats, del comerç o dels desplaçats, inclou també una aproximació al sorgiment i a la fragmentació dels nous territoris, a la gestió dels recursos naturals, als riscos ambientals i a les vulnerabilitats urbanes, entre altres temes d'interès.

En Las otras geografías, els autors, Joan Nogué i Joan Romero, han coordinat una vintena d’especialistes europeus i americans, representants no solament de les diferents orientacions de la geografia contemporània, sinó d’altres àmbits de les ciències socials.

En la presentació van intervenir Maria Dolors Ramon, membre de l’IEC i catedràtica d’anàlisi geogràfica regional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i Salvador Vives, director de l’Editorial Tirant lo Blanch.

També hi van participar els mateixos autors: Joan Nogué, catedràtic de geografia humana de la Universitat de Girona i soci de la Societat Catalana de Geografia (SCG), filial de l’IEC, i Joan Romero, catedràtic de geografia humana de la Universitat de València.